Drugie śniadanie do szkoły to niezwykle ważny element w dniu każdego ucznia i uczennicy. Rodzice każdego dnia zadają sobie pytanie, co przygotować dziecku, by było smacznie, zdrowo i niejednokrotnie szybko. Ważne jest aby każde dziecko codziennie w szkole zjadło zdrowe śniadanie. Od tego między innymi zależą jego wyniki w nauce, poziom energii, samopoczucie i przyszłe zdrowie. Na drugie śniadanie najchętniej przygotowujemy kanapki. Warto sięgnąć po pieczywo wieloziarniste, warzywa i wędlinę, która jest cennym źródłem białka, żelaza, cynku, fosforu i witamin z grupy B. Doskonale sprawdzą się wędliny w plastrach w niewielkich opakowaniach oraz żółty serek, które znacznie pomogą skrócić czas przygotowania kanapek. Małe praktyczne porcje można zjeść od razu lub w ciągu jednego dnia nie doprowadzając do magazynowania produktów w lodówce. Do takiej smacznej kanapki możemy dołączyć ulubione owoce, serki, jogurty itp. Zachęcamy do codziennego przygotowywania kolorowych i zdrowych kanapek oraz do zjadania ich na drugie śniadanie w szkole. Smacznego.